trenerhjelpen.no | Prosessen
14093
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14093,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Tildeling fra Gjensidigstiftelsen

Det er mange jenter som slutter med basket i Norge. På vei til en cup snakket vi om dette og vi lurte på om trenere, klubber og forbund egentlig var klar over grunnene til at jenter velger å enten slutte eller fortsette med basket. Vi ville gjerne finne ut av dette, og søkte Gjensidigestiftelsen om støtte for å få gjennomført prosjektet. Det viste seg at Gjensidigestiftelsen var like nysgjerrige som oss på dette, og de ga oss økonomisk støtte til gjennomføringen av prosjektet! 

Oppstart av prosjektet

Vi startet prosjektet med å gjennomføre en undersøkelse blant alle jentene som deltok på Bærum Open i 2014. Alle jentene fikk 10 lapper med forskjellige spørsmål vi gjerne ville ha svar på, og de la dem deretter anonymt i bokser. I tillegg satt vi oss ned og snakket med de av jentene som ønsket å dele sine erfaringer muntlig med oss.  

Det viste seg at jentene vi spurte var ivrige på å dele av egne erfaringer, de var glade for å bli spurt om sin mening og satt stor pris på å bli hørt.

Gjennomføringen

De siste snart to årene har vi arbeidet jevnt med prosjektet. Vi har hatt lange samtaler og anonyme undersøkelser med svært mange av jentene tilknyttet forskjellige basketklubber i Østlandsområdet og vi har benyttet sjansen under NM i Bergen både i 2015 og 2016 til å samle svar også fra jentene på lag som deltok der.

I tillegg har vi snakket med jenter som har sluttet i forskjellige klubber for å få med deres erfaringer og grunner til at de sluttet.

Gjennom denne perioden har vi samlet et stor antall anonyme lapper, vi har hatt mange felles samlinger der vi har gjennomgått resultatene av de forskjellige undersøkelsene og vi har systematisert dem.

Avslutningen

Nå er prosjektet ferdig og vi er stolte av å kunne presentere det som er samlede råd og svar fra samtlige jenter som har deltatt i undersøkelsen. Vi  har satt sammen det som er fellessvar og fellesråd til trenere, foreldre, forbund og klubber i Norge, og har fått laget denne nettsiden der resultater av prosjektet, gode tips og råd samt verktøy for trenere er presentert.

Visjonen videre

Vår mening er at dersom trenere, klubber, forbund og foreldre leser og tar inn budskapet til jentene, vil det bli bedre treninger, flere jenter som fortsetter med basket og en langt bedre kommunikasjon mellom voksne og barn/ungdommer. Spillere sitter med svært mye kunnskap og mange gode råd som trenere, klubber, forbund og voksne vil ha stort utbytte av å ta med seg videre.

Tiden fremover skal vi holde foredrag på trenersamlinger landet rundt der prosjektet og våre erfaringer vil bli presentert.

Spør oss gjerne! Vi bidrar gjerne med presentasjon av prosjektet og stiller opp med all vår kunnskap.